Als je op zoek bent naar een typische souvenir, kun je er natuurlijk voor kiezen om een standaard toeristenwinkel binnen te lopen. Maar het is veel leuker om een handgemaakt aandenken mee naar huis te nemen. Iets wat past in de traditie van het land. Ontdek daarom de kleurrijke souvenirs van Marokko.

Rijk versierde stoffen
Kleur is erg belangrijk in Marokko. Het aardewerk is vrolijk beschilderd en stoffen zijn rijk versierd. Deze typisch Marokkaanse stoffen sieren veel winkeltjes en marktkraampjes. Er worden bijvoorbeeld kleurige sjaals of kleden van gemaakt. Soms zie je deze stoffen zelfs verwerkt in traditionele slippers. Met deze comfortabele slippers, babouches genaamd, waan je je even in het sprookje van 1001 nacht. De rijk versierde stoffen zijn ook verwerkt in andere producten, zoals kussens of tassen. Je neemt een stukje Marokko mee naar huis.

Shoppen in de Medina
Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko. Veel toeristen vinden hun weg naar deze bijzondere stad. In de medina, het oude centrum van Marrakech, zijn overal kleine, authentieke winkeltjes te vinden. Hier zijn de prijzen van de souvenirs goed betaalbaar. Vergaap je aan de typische berbersieraden, gemaakt van zilver en kleurige stenen. Of loop je neus achterna naar de lekkerste kruiden.

De overdekte Soukhs
In Marokko zijn veel traditionele overdekte markten te vinden, Soukhs genaamd. In Marrakech vind je de Soukhs achter de centrale Djemaa el Fna, midden in de medina. Ook hier vind je mooi handwerk en locale producten. Zo koop je hier de typisch Marokkaanse tajine. Dit is een aardewerken stoofpot dat soms rijk gedecoreerd is. Een mooie versiering kom je ook tegen op de theeglazen of lampen. Dit is allemaal in de Soukhs te vinden.

Gastvrij Marokko
Zoals in zoveel van dit soort landen, moet je wel afdingen tijdens het shoppen. Je wordt gezien als een rijke Europeaan. En als je niet oppast, betaal je veel te veel. Voel je niet beschaamd want afdingen is hier heel normaal. Als je je verliest in je zoektocht naar de mooiste souvenirs, boek dan een hotel in Marrakech. Want jij wilt toch ook meteen genieten van de typisch Marokkaanse gastvrijheid?

Bron: venere